onsdag den 29. april 2009

Boern 'ikke udoever nok '

De fleste børn ikke motion nok til at holde sig sund og forebygge fedme, en regering undersøgelse viser.

Konstateringen er baseret på mere end 260.000 mennesker i England, som svarede på Change4Life kampagne meningsmåling.

Resultaterne viste næsten tre fjerdedele (72%) af børn ikke deltager i den anbefalede times daglig aktivitet uden for skolen.

Change4Life blev lanceret i januar for at bekæmpe skyhøje satser af fedme ved at fremme sunde kostvaner og motion.

UDØVELSE ANBEFALINGER
Børn og unge skal opnå i alt mindst 60 minutter af mindst moderat intensitet fysisk aktivitet hver dag er mindst to gange om ugen dette bør omfatte aktiviteter til forbedring af knoglen sundhed, muskelstyrke og flexibilityActivity kan enten alle på én gang, eller via flere kortere sprænger

Den seneste meningsmåling også fundet 45% af de unge set tv eller spillet ikke-aktive videospil før skolen.

Kun 22% gjorde noget aktivt efter deres aftensmåltidet.

Folkesundhed minister Dawn Primarolo sagde: "Vores undersøgelse viser, at børnene blot aren 't at komme op og omkring lige så meget som de burde.

"Hvis vi 're going at skære fedme niveauer vores børn er nødt til at være aktive i mindst 60 minutter om dagen.

"Ved at spise bedre og bevæge sig mere, at vi alle kan leve længere og sundere liv."

Enorm udfordring

Tam Fry, af Det Nationale Fedme Forum, sagde, at han var slet ikke overrasket over resultaterne.

Han sagde: "Børn er mere dedikeret til at møde på deres værelse leger på deres computere og se tv end under øvelse.

"Medmindre vi gør noget for at spille sjovere så de ikke vil få den rette balance mellem energi går i og energi going out.

"Men det er en enorm udfordring at finde frem til måder at gøre fysisk aktivitet mere sjov, noget som børn 's fantasi kan hægte sig på."

Hr. Fry sagde det ikke var acceptabelt at forvente børn blot at gå ned til deres lokale park, når den er i mange tilfælde blev de løber ned og potentielt farlige.

Han sagde, samordnet indsats var forpligtet til at give børn med stimulerende steder, hvor de ønsker at tage øvelse.

Dr. Ian Campbell, medicinsk direktør for velgørenhed Vægt Concern, sagde, at det var afgørende, at forældre har ført med et godt eksempel.

"Mere motion til gavn for os alle. For de fleste børn fedme er helt forebygges og et aktivt liv begynder på hjemmefronten. Or. helst i haven."

Change4Life lancerer en ny annonce med henblik på at tilskynde familierne til at arbejde sammen om at forbedre deres livsstil.

Det understreger, at inaktivitet kan føre til en ophobning af fedt, som har været involveret i sygdomme som type 2-diabetes, kræft og hjertesygdomme.

Som en del af kampagnen, familier der er blevet sendt støtte packs til formål at hjælpe dem foretage ændringer i deres daglige rutine.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.