søndag den 16. august 2009

Skygazers blive klar til at se det aarlige Perseid meteor shower

Skygazers bliver klar til at se det årlige Perseid meteor shower, som toppe på onsdag.

Den Perseid brusebad opstår, når Jorden passerer gennem en strøm af støvede resterne fra kometen Swift-Tuttle.

Da dette cometary "sandkorn" strejker vores atmosfære, brænder op, hvilket ofte skaber striber af lys over himlen.

Denne imponerende spektakel synes at stamme fra et punkt, der kaldes en "strålende" i konstellation af Perseus - deraf navnet Perseid.

"Jorden passerer gennem det tætteste del af resterne stream engang den 12. august. Derefter skal du kunne se snesevis af meteors i timen," siger Bill Cooke af Nasa \ 's meteoroid miljø kontor.

Ingen særlige udstyr der kræves for at se himlen vise. Astronomer siger kikkert kan hjælpe, men vil også begrænse den opfattelse, at en lille del af himlen.

Den Perseids kan forekomme i en hvilken som helst del af himlen, men deres haler alle peger tilbage til radiatorpaneler i konstellationen Perseus.

I Storbritannien er den bedste tid at se Perseids forventes at være om formiddagen den 12. august før daggry og fra slutningen af aftenen den 12. igennem til de tidlige timer af den 13. august.

I år, lys fra sidste kvartal Månen vil forstyrre betydeligt med det synspunkt.

Klippen og støv fragmenter som forårsager bruseren blev efterladt af Komet Swift-Tuttle, når det sidste kom i nærheden af Solen.

Kometen kredser om Solen gang hvert 130 år og sidste fejet gennem indvendige Solsystemet i 1992.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.